Bloc

LA PELL HIDRATADA

Tenir la pell hidratada ens ajuda a prevenir sequedat, irritacions i èczemes.

L’activitat física repercuteix directament sobre l’epidermis, i és que ens dóna energia a la pell. Quan fem esport respirem més profundament i amb més freqüència , i això ajuda a que entri més oxigen a la sang. I tot aquest oxigen que rep la pell, estimula el metabolisme cel·lular i accelera la regeneració cutània. D’aquesta manera tonifica l’epidermis, reforça els músculs i ajuda a expulsar les toxines més ràpidament. Per tant  ens ajuda a tenir una pell més saludable i neta.

Ara bé, els esportistes són els qui sotmeten a la pell a més agressions: sol, vent, l’excés de suor, dutxes continues…per tant, són els que més han de cuidar la pell, sinó volen tenir contraindicacions. Per exemple, els que fan esport a l’aire lliure, estan exposats al vent, al fred…i sinó es cuiden pot repercutir a la pell en:

– la sudoració: irrita la pell i en molts casos provoca sequedat.

– l’exposició a la llum solar, augmenta el risc de deshidratació. Cal una protecció especial pels ulls, ja que la mucosa ocular és especialment sensible.

Per tant les recomanacions per tenir una pell ben hidratada són:

– Hidratació:  tenir un bon estat hídric

– Eliminació de toxines: en aquesta acció hi té un paper imprescindible el funcionament correcte de l’intestí, tant per eliminar substàncies de rebuig com per absorbir correctament els nutrients elementals. En aquest sentit, hem d’evitar l’estrenyiment amb aliments com els kiwis, les prunes seques i els cereals integrals. Tots tenen propietats depuratives que eliminen les impureses del cos i de la pell.

– Nutrició: hem de nodrir la pell des de dins, amb una sèrie d’aliments que ens ajudi a regenerar i hidratar, i mantenir un epidermis saludable.

Aquets aliments són les fruita i les verdures: aporten vitamines, minerals, fibra i diferents antioxidants:

Vitamina C: bàsica per sintetitzar col·lagen i per mantenir en bon estat la capa hidrolípida de la pell.

Vitamina E: ajuda a combatre els radicals lliures que ens fan envellir i ocasionen patologies vàries.

Vitamina A: ajuda a conservar la pell en bon estat i hidratada. És la vitamina que contribueix més a mantenir la pell sana i potencia el bronzejat.

Peix: peix blau, que conté greixos poliinsaturats, àcids omega-3, vitamina A i minerals. Els omega-3 tenen un paper fonamental en el bon estat de la pell

Arròs i llegums: l’arròs conté vitamines del grup B, i els llegums una quantitat elevada de fibra, antioxidants i minerals com el calci, el magnesi i el ferro. Aquets aliments ens ajuden a depurar.

Fruita seca: aporta vitamina E, greixos poliinsaturats i calci.

 

Publicat per Maite AragonesNutrició per Cuidar-se

Cap Comentari

0
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_real_escape_string() in /srv/vhost/aragones-mba.com/home/html/wp-content/themes/subway/includes/shortcodes.php:1088 Stack trace: #0 /srv/vhost/aragones-mba.com/home/html/wp-includes/shortcodes.php(326): social_share('', '', 'social_share') #1 [internal function]: do_shortcode_tag(Array) #2 /srv/vhost/aragones-mba.com/home/html/wp-includes/shortcodes.php(223): preg_replace_callback('/\\[(\\[?)(social...', 'do_shortcode_ta...', '[social_share]') #3 /srv/vhost/aragones-mba.com/home/html/wp-content/themes/subway/blog_single-loop.php(230): do_shortcode('[social_share]') #4 /srv/vhost/aragones-mba.com/home/html/wp-includes/template.php(564): require('/srv/vhost/arag...') #5 /srv/vhost/aragones-mba.com/home/html/wp-includes/template.php(521): load_template('/srv/vhost/arag...', false) #6 /srv/vhost/aragones-mba.com/home/html/wp-includes/general-template.php(171): locate_template(Array, true, false) #7 /srv/vhost/aragones-mba.com/home/html/wp-content/themes/subway/sing in /srv/vhost/aragones-mba.com/home/html/wp-content/themes/subway/includes/shortcodes.php on line 1088